Bloggen og jeg

Mitt navn er Michael, jeg er 21 år gammel og kommer fra den særs flotte romeriksbygda Fetsund. Her har jeg bodd hele mitt liv, men rart som det er kunne hverken naturskjønne og idylliske Glomma, eller Nord-Europas største innelandsdelta, holde meg tilbake for alltid. Høsten 2012 gikk nemlig turen til verdens navle, Ørsta, for å være elev ved linjen Kina-Midtens Rike på Møre Folkehøgskule. Dit ble jeg drevet av en nysgjerrighet på Kina og Øst-Asia, og et ønske om å lette det tette tåkesløret Midtens Rike er innhyllet i.

beijing-2

Steile Sunnmørsalper, sjø, fjorder og daler skulle ikke bare omgi meg i det fantastiske året som elev ved linjen “Kina – Midtens Rike” i 2012/2013, men også som assistent ved linjen skoleåret 2013/2014. Samarbeid, utfordringer, fellesskap,  samhold, turer i de vakreste fjell og en utrolig reise til Kina. Erfaringene i løpet av tiden på folkehøgskolen så langt har vært mange og gode. Bekjentskapene har også blitt stort i antall, og jeg tror og håper at jeg har seng, sofa eller en skarve gulvplass å innta dersom jeg skulle ta turen til en av Norges mange kriker og kroker, Newcastle eller kanskje så langt som til Hangzhou i Øst-Kina. Kunnskapen om Kina har også blitt større, men spørsmålene er stadig like mange, tåkesløret er fortsatt like tykt, og lysten og nysgjerrigheten på Kina er større enn noen gang før.

rsta

Men Michael, hvorfor har du opprettet denne bloggen?

Året 2014 blir på mange måter et svært begiventhetsrikt år, spesielt på reisefronten. Hele 6 uker skal tilbringes i Kina sammen med klassen, og straks etter at folkehøgskoleåret er over, bærer det ut på en to måneder lang tur til Kina, Thailand, Laos og kanskje også andre perler som er å finne langs østens landevei. På denne bloggen vil jeg dele noen av mine opplevelser fra disse eventyrene, samt vise frem litt av dette underlige landet som huser verdens største befolkning på hele 1,35 milliarder mennesker; Folk flest bor faktisk i Kina.